A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мостівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Друга стратегічна сесія з підготовки Стратегічного планування  розвитку Мостівської ОТГ

Дата: 21.11.2017 13:58
Кількість переглядів: 432

15  листопада  2017  року  в  приміщенні   Мостівського  будинку  культури відбулась 2 –га стратегічна сесія членів координаційної ради з підготовки Стратегічного планування  розвитку Мостівської ОТГ  в рамках  Проекту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність(DOBRE)» . На зустрічі були присутні: програмний спеціаліст програми DOBRE   Наталія Сафронова, експерти проекту DOBRE  - Пшемислав Фенрих,  Магдалена Братко,Оксана Колісник ,голова СПрАТ "Україна"  Сіроштан О.В.,голова ТОВ  ім. Б.Хмельницького  Антіпов В.Г., депутати сільської ради : Околович О.М.,Наврузалієва Л.О.,фермер Троценко Ю.М., сільський голова Бабанська Н.В.,заступники : Пастушенко С.Г., Гавриленко Л.В., начальник відділу  освіти Савченко А.В., в.о старости Делі Г.В. та Фетько Т.В. Обговоривши діагностику громади , яка була раніше  відпрацьована експертами проекту спільно з координаційною та робочою групою, врахували зауваження членів координаційної ради , а також було узгоджено календарний план роботи на 2018 рік експертної групи по відпрацюванню стратегічного  планування  розвитку громади. Вважаю ,що зустріч була конструктивною  та  продуктивною з обранням  вірного напрямку розвитку нашої громади.

   Засідання робочої групи  відбулося  в селі Суха Балка,у приміщенні школи, де гостей традиційно, за нашими національними звичаями, зустріли учні школи  вишитим рушником  з хлібом-сіллю та гарними привітаннями. Польський колега був дуже зворушений таким гостинним прийомом,  і  наголосив,що має надію на плідну працю  у  стінах цієї школи . Робоча група складалась із  25 осіб,  які представляли різні професійні групи.

         У процесі роботи  підвели підсумки голосування та визначили переможців конкурсу малюнків  «Громада –очима дітей», який було оголошено в жовтні місяці в рамках проекту DOBRE  відділом освіти Мостівської сільської ради .Переможцем конкурсу став Гатман Олександр  учень 4 класу Олександрівс ької ЗОШ І-ІІ ст.,який був нагороджений   експертом проекту DOBRE Пшемиславом Фенрихом  подарунком , ІІ місце  та  особистий подарунок  від експерта проекту  Пшемислава  Фенриха    отримав   учень   6 класу   Мостівського  НВК  Гриневич Артем,третім призером  за результатами  конкурсу стала Шуляченко Антоніна учениця 5 класу Мостівського НВК ,яка також була нагороджена подарунком   від експертів проекту Магдаленою Братко та Оксаною Колісник. Заключним  у роботі комісії була вправа  з використанням діагностичних матеріалів  на визначення сильних та слабких сторін, шансів та загроз громади,  її розвиток та бачення майбутнього  Мостівської громади  у 2026 році.

     Усі групи успішно справились із цим завданням ,вони   презентували свої плакати на загальне обговорення ,яке доводить, що ми з надією та оптимізмом дивимось   у  майбутнє нашої громади  Але самим високим показником було бачення однією із груп розвитку нашої громади 2026 року: «  Мостівська ОТГ в першій п’ятірці фінансово спроможних громад України».

     І так буде!

Засідання робочої групи  закінчилось,але ще довго продовжувалось обговорення  проблем,шансів,загроз,сильних та слабких сторін різних галузей   Мостівської громади.

       На мою думку,  партисипативний склад координаційної та робочої груп дасть змогу напрацювати дійсно стратегічні цілі та конкретні завдання ,а підтримка  від наших експертів полягатиме  у формулюванні остаточної версії тексту стратегії розвитку нашої громади.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь