A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мостівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Про оприлюднення персональних даних та конфіденційної інформації

Дата: 14.01.2022 11:16
Кількість переглядів: 201

Відповідно до частини першої статті 101 Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічна інформація у формі відкритих даних – це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання. Розпорядники інформації зобов’язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних на запит, оприлюднювати і регулярно оновлювати її на єдиному державному вебпорталі відкритих даних та на своїх вебсайтах.

Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835.

Звертаємо увагу, частиною 2 статті 5 Закону України «Про захист персональних даних» встановлено, що персональні дані можуть бути віднесені до конфіденційної інформації про особу законом або відповідною особою.

Також, згідно з частиною другою статті 11 Закону України «Про інформацію» до конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адреса, дата і місце народження.

Водночас, на виконання вимог Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» та Порядку оприлюднення на єдиному вебпорталі використання публічних коштів інформації про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2015 № 676 (далі – Порядок № 676), Казначейство оприлюднює на єдиному веб-порталі використання публічних коштів інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку, у тому числі за операціями на реєстраційних, спеціальних реєстраційних та інших рахунках розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів.

Пунктом 3 Порядку № 676 передбачено, що інформація про проведені органами Казначейства платіжні трансакції у разі, коли на неї не поширюються обмеження, передбачені законодавством, оприлюднюється на вебпорталі у спосіб, що надає можливість користувачам здійснювати пошук даних про операції з руху коштів на рахунках державного та місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та інших даних.

Не підлягає оприлюдненню на вебпорталі інформація про трансакції, пов’язані з видатками, які проводяться під грифом «цілком таємно», «таємно», «для службового користування», та трансакції утворених відповідно до закону військових формувань, правоохоронних органів щодо забезпечення обороноздатності країни в особливий період або під час проведення антитерористичної операції. Визначення таких трансакцій здійснюється відповідним розпорядником бюджетних коштів (пункт 6 Порядку № 676).

Пунктом 8 Порядку № 676 встановлено, що роз’яснення щодо суті платіжних трансакцій, розміщені на веб-порталі, надаються власниками рахунків (розпорядниками, одержувачами бюджетних коштів та іншими клієнтами).

З метою виконання вимог законодавства органи Казначейства здійснюють контроль інформації про обмеження оприлюднення на етапі реєстрації бюджетних фінансових зобов’язань розпорядників та одержувачів бюджетних коштів відповідно до Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 № 309, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.03.2012 за № 419/20732.

Для цього, у формі Реєстру бюджетних фінансових зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів (додаток 2 до зазначеного вище Порядку) міститься графа «Інформація про обмеження оприлюднення», в якій проставляється відповідна ознака («НО» / «ПД»).

При перерахуванні коштів з небюджетних рахунків, у разі, якщо платіжне доручення містить інформацію, що не підлягає оприлюдненню на єдиному вебпорталі використання публічних коштів, то клієнт разом із платіжним дорученням надає лист, в якому зазначає про обмеження оприлюднення, передбачені законодавством (пункт 6 Порядку казначейського обслуговування небюджетних рахунків клієнтів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.07.2014 № 770, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.08.2014 за № 928/25705).

Слід зазначити, що формування наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, здійснюється розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів та іншими клієнтами.

Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо дотримуватися законодавства при формуванні та поданні до органів Казначейства документів із зазначенням інформації про обмеження оприлюднення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь