Мостівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

22 травня  2018 року традиційно село Мостове відзначало Храмове свято та День села

Дата: 23.05.2018 11:07
Кількість переглядів: 671

22 травня  2018 року традиційно село Мостове відзначало Храмове свято та День села.

Святкування розпочалося з богослужіння в церкві  Святого Миколая. Запрошені гості та мешканці  сіл громади прийняли участь у церковній службі. Стало доброю традицією,що до нас в гості  в цей день за запрошенням настоятеля нашої церкви Миколи Юрійовича наше село відвідують священики  навколишніх приходів.

Поки йшла служба  в церкві на інших площадках  готувались до святкової програми. До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором,готувались серйозно. Адже таке дійство  у селі практично буває раз на рік. З навколишніх сіл до села Мостового з’їхалися бажаючі прийняти участь у святкуванні, о 10.00  год на стадіоні розпочались спортивні змагання школярів  Мостівського НВК,тут і перетягування канатів,змагання   з   міні футболу різних вікових категорій  ,показові виступи наших молодих  боксерів . Змагання проходили під керівництвом вчителів фізичної культури Шуляченка С.В. та Костриці І.В.Веселі ,запальні змагання  сподобались учасникам та гостям  свята.Переможці  отримали  заохочувальні призи та подарунки.

На інших святкових майданчиках  йшли приготування до святкового концерту, ярмарки виробів місцевих майстринь,безпрограшної лотереї та дитячих розваг. Село цього дня  було гарне,охайне , яскраве  і  святкове . На святкування з’їхалися  бажаючі з населених пунктів громади.Майстрині  ,які презентували  свої вироби  на ярмарці зібрали біля свої столиків  велику кількість любителів  прекрасного і смачного.

Розпочала святковий концерт завідуюча Мостівським Будинком культури  Кеба О.М. вітаючи від усієї душі теплими словами односельчан,сусідів,гостей свята. Потім запросила на сцену  історичних персонажів нашого села  поміщика Ерделі та панночку

( в ролі яких  виступили- спеціаліст відділу освіти Тарасов С.В., юрист ОТГ Флакей М.Г).,образи яких відповідали історичній епохі того часу, вони  привітали присутніх із святом  та провели вікторину на знання історичної спадщини нашого села. За прекрасну історичну спадщину поміщик  Ерделі прийняв від заступника сільського голови Пастушенко С.Г. наш запашний коровай, а молодому поколінню було вручено ключ від маєтку та герб роду Ерделі. В зв’язку з відрядженням сільського голови Н.В.Бабанської ведучими була зачитана вітальна телеграма  для усіх мешканців громади.

Було дуже приємно,що  відгукнулись на запрошення прийняти участь у святкуванні Дня села  і колеги з сусідньої Бузької громади Вознесенського району,вони завітали до нас  з  подарунками –овочевими льодяниками,фішкою їхньої громади ,з якою вони презентували свою громаду приймаючи участь у  телешоу   на каналі   1+1 «Громада на мільйон».

Постійним спонсором проведення сільськогосподарської безпрограшної лотереї виступає товариство Б.Хмельницького ,керівник - Антіпов В.Г.  і проведення якої  користується   великою популярністю серед жителів сіл громади .Було розіграно  чимало цінних призів та подарунків.

Свято добігало до кінця ,але ще довго лунав  людський гомін, їм не хотілось розходитись по домівках,адже позитивні емоції і радість переповнювала кожного ,хто завітав цієї погожої днини в Мостове. Хочеться вірити,що проведення такого свята традиційно буде проводитись кожного року,буде щирою фінансова підтримка меценатів і творча від людей. Такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості   та майбутнє.

 І традиційно   на запрошення голови СПРАт «Україна» Сіроштана О.В. завітав естрадний колектив - розпочалася  вечірня  святкова дискотека.

Хочеться від усієї душі подякувати керівникам та членам колективів  підприємств та організацій за допомогу в підготовці та проведенні цього чудового свята.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь