A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мостівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Тренінг та консультація з Гендерно-орієнтованого бюджетування (ГОБ) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)».

Дата: 20.06.2018 08:58
Кількість переглядів: 371

18 - 19 червня 2018 року у Мостівській сільській раді відбулися тренінг та консультація з Гендерно-орієнтованого бюджетування (ГОБ) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)».

В межах тренінгу було ґрунтовно розглянуто перспективи гендерно-орієнтованого бюджетування як інструменту соціально-економічного розвитку громади, проаналізовано стратегічні напрямки розвитку та їх відображення у стратегічних документах громади через призму інтеграції гендерного підходу у роботу виконкому.

Зокрема, значна увага була приділена імплементації гендерно-дезагрегованих показників реалізації Стратегії сталого розвитку Мостівської сільської ради за її пріоритетними напрямами діяльності.

Під час практичних сесій представники Гендерною бюджетної групи громади опанували методику визначення  ґендерних аспектів у таких сферах життєдіяльності громади як «освіта», «культура» та «спорт»: проаналізували ступінь охоплення населення громади послугами в зазначених сферах, ідентифікували соціально-демографічні групи за населеними пунктами громади.

Тренінг був першим кроком на шляху із впровадження гендерно-оріентованого бюджетування у громаді та опанування виконкомом концептуальних засад комплексного гендерного аналізу до впровадження місцевих програм та політик, а також, запровадження системи Моніторингу та оцінки виконання стратегічних планів та завдань громади.

Гендерно-буджетна група із зацікавленістю та позитивними очікуваннями почала крокувати до формування бюджету громади із урахуванням гендерних питань (запровадження гендерної експертизи бюджету, напрацювання рекомендацій до бюджетних програм з посилення гендерної рівності, необхідного коригування бюджету з урахуванням питань гендерної рівності).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь