A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мостівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ГОСТРІ КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ ❗️

Дата: 08.06.2023 15:44
Кількість переглядів: 42

Нет описания фото.

Вознесенське районне управління (Доманівка) Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, застерігає, що гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

➡️Кишкові інфекції передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. За перших симптомів негайно звертайтеся до лікаря!

Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені, дотримуйтеся 5 кроків до безпечнішої їжі, купайтеся у чистих водоймах і обирайте лише офіційно відкриті для відпочинку пляжі та рекреаційні зони.

5 кроків до безпечнішої їжі

1. Підтримуйте чистоту:

• мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;

• мийте руки після відвідування туалету;

• вимийте і продезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, які використовуєте для приготування їжі;

• захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.

2. Відокремлюйте сиру їжу від готової:

• відокремлюйте сире м’ясо і морепродукти від інших харчових продуктів;

• для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками;

• зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.

3. Ретельно готуйте їжу:

• ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти;

• доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С;

• сік м’яса чи птиці під час приготування має бути прозорим, а не рожевим;

• ретельно підігрівайте приготовану їжу.

4. Зберігайте їжу при безпечній температурі:

• не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури більш ніж на 2 години;

• зберігайте приготовані страви гарячими (60 °С) аж до подавання до столу;

• не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику;

• не розморожуйте продукти за кімнатної температури.

5. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти:

• використовуйте чисту або очищену воду;

• обирайте свіжі та незіпсовані продукти;

• ретельно мийте овочі й фрукти, особливо якщо вживатимете їх сирими;

Бережіть себе та своїх близьких! Будьте здорові та самовідповідальні!

Нет описания фото.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь